Stota nagrada za Vladimira Perovića

vlado-za-sajt

Crnogorski reditelj Vladimir Perović dobitnik je Granprija za kratki dokumentarni film “Zaveslaji“, u produkciji RTV (Radio televizija Vojvodine) na Međunarodnom festivalu “Zlatni prosjak” u Košicama (Slovačka). Reditelj nije mogao prisustvovati dodjeli nagrada, jer je u tom trenutku bio u žiriju Festivala u Hanti-Mansijsku, u Sibiru. Na istom festivalu bio je u drugoj konkurenciji prikazan i Perovićev film “Plava gajeta i sivi beton”, nastao u produkciji Centra za kultutru Tivat.

Film “Zaveslaji” je  pri ča o mladiću Arsenu Arsenoviću koji je sa 19 godina izgubio desnu nogu. Par godina kasnije, uz pomoć trenerke Maje, koja je otkrila njegove nevjerovatne sposobnosti, nakon plivanja u kome je bio briljantan, film prati Arsena kako čeličnom voljom i snagom trenira kajak i razmišlja o Olimpijadi .

Gran   pri  u Slovačkoj za film “Zaveslaji” je stota nagrada u karijeri Vladimira Perovića.

Istovremeno, Perovićev film “Eoha”, u izvršnoj produkciji Dogma studija iz Podgorice, nastavlja svoje putovanje po festivalima. Nedavno je prikazan na velikom 65. Trento Film Festivalu, u okviru programa “Eurorama”. Odmah zatim u Mađarskoj, na Festivalu ekoloških filmova Gedele, pa u Poljskoj, u Lođu, na festivalu ekoloških filmova “Vlodimjerž Puhalski”.

 

 

 

Izvor: vijesti.me